מעבדה כימית

מעבדה כימית של חברתנו מבצעת בדיקות הכימיות המנתחות את תהליך הטיפול במים. הטיפול במים בתעשייה הינו מורכב מאוד – יש צורך לדאוג להזרקת כימיקלים במינונים מדויקים, לוודא שהחומרים המזיקים נקשרו במים ושחומרים אחרים לא שקעו במערכת, למדוד בדיוק רב ריכוזי משתנים שונים ועוד.

מהי מעבדה כימית?

מעבדה כימית של חברתנו מבצעת בדיקות הכימיות המנתחות את תהליך הטיפול במים. הטיפול במים בתעשייה הינו מורכב מאוד – יש צורך לדאוג להזרקת כימיקלים במינונים מדויקים, לוודא שהחומרים המזיקים נקשרו במים ושחומרים אחרים לא שקעו במערכת, למדוד בדיוק רב ריכוזי משתנים שונים ועוד. ללא מעקב שוטף אחר החומרים השונים לא ניתן לדעת מה מתרחש בתוך המערכת.


כיצד מתבצעות המדידות במעבדה הכימית?

חלק מהמדידות מתבצעות בשטח וחלק במעבדה עצמה. יש משתנים שחייבים למדוד בשטח על מנת לתת פתרון מידי בעט ביקור טכנאי מטעמינו במתקן המטופל אם זה במגדלי קירור וכן גם בדודי קיטור. ישנם מדדים שנלקחים ע"י טכנאי דוגם למעבדה הכימית, קל הרבה יותר למדוד משתנים כיוון שהמכשור המתקדם מבטיח מדידות מדויקות יותר. משתנים שניתן למדדם בקלות יחסית מודדים באמצעות מכשור המותאם לעבודה בשטח.


סוגי המדידות במעבדה הכימית נחלקים לשלושה:

מדידות פוטומטריות – מדידות אלו מודדות עוצמות אור. באמצעות מדידות פוטומטריות מחשבים ריכוזי משתנים שונים בנוזל או במוצק בעזרת כמות האור שנבלעה בתוכם. יש משתנים שאינם נמדדים באמצעות אור, אלא באמצעות צבע. חומרים הקיימים במים (דוגמת הברזל, הסידן, כלורידים ועוד) כשהם באים במגע עם חומרים מסוימים הם יוצרים צבע. הצבע הנוצר בבדיקה הכימית משויך לריכוז המשתנה הנמדד.

מדידות אלקטרוכימיות-מדידות אלו מודדות תגובות כימיות על ידי זרם חשמלי. כמה מהמדידות האלקטרוכימיות הנפוצות- מדידת רמת החומציות בנוזל(PH), מוליכות חשמלית,  ועוד. כל המדידות הללו מתבצעות באמצעות זרם חשמלי שמוזרם על גבי החומר הנבדק.

מדידת עכירות – במדידות אלו מודדים את מידת צלילות הנוזל. נוזל בעל עכירות גבוהה יראה אפור ועמום, ונוזל בעל עכירות נמוכה יראה שקוף. עכירותו של הנוזל מעידה על חלקיקים הנמצאים בתוכו – אבק, חומרים אורגניים, חיידקים ועוד.

הכימיים העוסקים במדידות הכימית, בוחרים את המכשור ושיטת המדידה לפי החומר הנבדק. יש בדיקות אותם הם מבצעים בשטח, ולעומת זאת יש בדיקות אותן ניתן לבצע רק במעבדה הכימית.

דוגמא:

התרכזות מוליכות = התרכזות כלוריד  >  התרכזות סידן (צבירת אבנית במערכת)

התרכזות מוליכות = התרכזות כלוריד = התרכזות סידן (סידן אינו שוקע במערכת)

נורמות מותרות במי תהליך

 

מגדל קירור

דוד קיטור

מערכת סגורה

מוליכות

 עד – 2500 µs

עד – 6000 µs

עד – 1500 µs

קשיות סידן

 עד – 500

 עד – 500

 

אלקליות

 עד – 500

 עד – 800

 

כלורידים

 עד – 700

 עד – 1000

 

PH

 עד – 8.8

 10-11.5

 7-9

ברזל מומס

 עד – 0.5

 עד – 0.5

 עד – 0.5

פוספונט

 4-8  ppm

 15-20 ppm

 

סולפיט

 

 20-30 ppm

 

מוליבדאט

   

 100-150 ppm

התרכזות

 2.5-3.5

  5-6

 1-1.5

אינדקס לנג'לייה (LSI)

 0.5-3

 0.5-3

 

החזון והערכים שלנו

החזון והערכים שלנו כחברה, הם חלק בלתי נפרד מההתפתחות הטכנולוגית, המחויבות, החדשנות ובמתן פתרונות בתחום תעשיות טיפול במים, תוך שמירה על איכות הסביבה.

לקבלת הצעת מחיר - צור קשר