מגדלי קירור

מגדלי קירור הינם מתקנים מתוחכמים הנפוצים בעיקר במפעלי תעשייה. במבנים גדולים ומפעלים תעשייתיים מוציאים מדי יום ממון רב על הוצאות האנרגיה לתפוקת קירור הדרושה. כל מגדל פועל באמצעות סחרור מים העובר דרך מחליף חום אל המגדל.

מהם מגדלי קירור?

מגדלי קירור הינם מתקנים מתוחכמים הנפוצים בעיקר במפעלי תעשייה. במבנים גדולים ומפעלים תעשייתיים מוציאים מדי יום ממון רב על הוצאות האנרגיה לתפוקת קירור הדרושה.

כל מגדל פועל באמצעות סחרור מים העובר דרך מחליף חום אל המגדל. בתהליך זה מים אשר התחממו במחליף חום מתקררים במגדל על ידי פצור מים בלחץ ממדיות וזרימת אויר קר על ידי המפוח כהתנגדות למים מלמעט כלפי מעלה.  בכל רגע נתון, יש אידוי מים מהמגדל ויחד עם פעולת האידוי נפלט גם חום. למעשה – מגדלי קירור מסייעים להוריד את הטמפרטורה במי תהליך בין 4 ל 6 מעלות צלסיוס.


יתרונות השימוש במגדלי קירור

שימוש במגדל קירור הינו אפקטיבי בהרבה משימוש בצ'ילר אויר מבחינת תפוקת קירור ותפיסת שטח. למראות שהוצאות בתחזוקת מגדלי קירור אינו נמוך עדיין אין תחלופה למגדל מבחינת תפוקת קירור שהמגדל יכול לתת.


טיפול במי הקירור

מי הקירור הזורמים במערכת קירור מכילים מלחים ומיקרואורגניזמים העלולים לשבש את אחזקת מערכת הקירור כולה. כדי למנוע את השפעתם המזיקה של החומרים הללו יש לטפל במים באמצעות כימיקלים, שזה הטיפול האפקטיבי ביותר שקיים היום.

טיפול במי תהליך נעשה על מנת לשמור על המערכת מפני הצטברות אבנית, התפתחות קורוזיה והתפתחות בקטריות.

רמת ריכוז חומרים מומלצת במגדלי קירור

 

TDS

עד 2500 µs

P.H 

בין  7.0 ל 8.8

קשיות סידן

עד 500 ppm

אלקליות  

עד 500 ppm

כלורידים

עד 700 ppm


בכדי לשמור על תחומים מומלצים למגדלי קירור יש להתקין מערכת בקרה שמבקרת באופן שותף את המוליכות במים, בנוסף יש לבצע בדיקות מים לפחות אחת לחודש על מנת לעקוב אחרי תהליך מים במערכת.


טיפול מים למניעת אבנית וקורוזיה

כימיקלים למניעת משקעי אבנית וקורוזיה מוזרק למי מגדל. כימיקל דרוש משום שיש למי מגדל נטייה חזקה ליצור משקעים. השיטה לתוספת כימיקלים היא על ידי הזרקה פרופורציונלית למי התוספת. על קו מי התוספת מותקן מד מים עם פלט חשמלי. עבור כל כמות מים הכנסת למגדל, משאבת מינון מופעלת להזרקת קמות מתאימה של כימיקל. בצורה זו נשמרת רמה קבועה של אינהיביטור במי המגדל. המינון הדרוש הוא בתחום של 40-50 גרם אינהיביטור ל 1 מ"ק מי תוספת וזאת על מנת לשמור את רמת הפוספונט הפעיל במי מגדל ברמה של  4-8 ppm . פוספונט פועל כמונע אבנית ע"י עיוות מבנה הגביש של האבנית, כך שנוצרים חלקיקים קטנים המרחפים במים. חומר נוסף בתערובת הכימיקל נקראי דיספרסנט, חומר זה עוזר לשמור את החלקיקים במצב מרחף במים. הניקוז מונע את הצטברותם במי מגדל. אינהיביטור אינו כולל מתכות כבדות אלא חומרים אורגניים "ירוקים" בלבד שהימצאותם במי מגדל אינה מזיקה לאדם ולסביבה.


טיפול מים למניעת בקטריות ואצות

התפתחות מיקרואורגניזמים במי המגד תלויה בכמה גורמים. בעיקר בטמפרטורת המים, ברמת ההארה של המגדל, בתכולת חומרים מזינים במים כגון תרכובות אורגניות. הטיפול היעיל ביותר הוא על ידי הזרקת ביוציד במנות הלם. הזרקת מנת הלם מבצעת חיטוי במי לגדל. מרווח הזמן בין הזרקת ביוציד נקבע לפי נטיית התפתחות מיקרואורגניזמים במי מגדל. בדרך כלל פעם בשבוע. יש שמחליפים את סוג ביוציד מידי פעם וזאת על מנת למנוע בעיות הסתגלות וחסינות מיקרואורגניזמים לביוציד מסוים. שיטה להזרקת ביוציד היא על ידי משאבת מינון המופעלת פעם בשבוע על ידי טיימר קוצב זמן. משך זמן הפעלת המשאבה מחושב עבור קמות הביוציד הדרושה למנת הלם. בדרך כלל נדרשים 300 גרם ביוציד לכל מ"ק מים במערכת.

החזון והערכים שלנו

החזון והערכים שלנו כחברה, הם חלק בלתי נפרד מההתפתחות הטכנולוגית, המחויבות, החדשנות ובמתן פתרונות בתחום תעשיות טיפול במים, תוך שמירה על איכות הסביבה.

לקבלת הצעת מחיר - צור קשר