דודי קיטור – כיצד הם פועלים?
דודי קיטור הם מתקנים תעשייתיים המשמשים למטרת העברת אנרגית חום ממקום אחד למקום שני.
כל דוד קיטור מורכב מכמה חלקים עיקריים:
א. מיכל מים
ב. מערכת בעירה ההופכת את המים לקיטור
ג. מערכת בקרה המאפשרת לשלוט על כל התהליך בצורה מרוכזת
תהליך ייצור הקיטור מתבצע הודות לשריפת דלק (סולר, גז או מזות) במערכת הבעירה, על מנת להפיק כמות גדולה של אנרגיית חום.
חומר דלק הנשרף במערכת הבעירה, מחמם את המים הנמצאים במכל. מים מחוממים המגיעים לסף הרתיחה שלהם הופכים לקיטור. הקיטור משמש למגוון שימושים בתעשייה – בריכות תעשייתיות, חימום מים במערכות ביתיות, חקלאות ועוד.
מתקני הקיטור עלולים להוות סכנה כיוון שהקיטור הינו בעל טמפרטורה גבוהה במיוחד. מסיבה זו, יש להניח רק לחברות מוסמכות בתחום זה לעסוק בהתקנה ובתחזוקה של מתקני הקיטור.
פעולות תחזוקה וטיפול במים לדודי הקיטור
דודי הקיטור זקוקים לתחזוקה שוטפת כיוון שיש בהם זרימת מים בלתי פוסקת. בצינורות הדודים מצטברים מלחים הגורמים לשיקוע מהיר של אבנית, בנוסף קיימת היווצרות קורוזיה אגרסיבית על גבי הצינורות, מסיבה שמים שעברו תהליך של ריכוך ואוסמוזה הפוכה הינם קורוזיביים במיוחד. משקעי האבנית על גבי הצינורות גורמים לפגיעה של החלפת חום, הצטברות אבנית גורמת לאיבוד אנרגיה ולניצול נמוך של מערכות החימום.
קורוזיה בדוד קיטור
הקורוזיה היא למעשה תהליך כימי שנובע ממגע של מתכות עם סביבה חומצית או בסיסית מדי. קורוזיה בדודי קיטור היא למעשה תוצאה של חמצן מומס במים אשר מחמצן את המתכת וגורם להתפתחות קורוזיה, קורוזיה בדוד היא כמו האבנית גורמת לירידה בהחלפת חום ולכן כמות האנרגיה שנבזבז תגדל משמעותית על מנת להגיע לתוצאות קיטור הדרושות .
כימיקלים לטיפול בדוד קיטור
חברת ווטר טריטמנט עוסקת בטיפול במים בדודי קיטור, אנו מספקת תכשירים למניעת הצטברות אבנית בדודים, מניעת קורוזיה בדודי קיטור. וזאת על מנת שדוד קיטור יספק את תפוקת הקיטור הדרושה.
לסיכום, דודי קיטור מסייעים למגוון שימושים בתעשייה ויש לדאוג לתחזוקתם השוטפת, יש לבצע אנליזת מים לפחות אחת לחודש על מנת לקבל תמונת מצב של דוד קיטור מבפנים.
מערכות חימום מים.
כיום ישנם מערכות שונות לחימום מים וייצור קיטור, מיום ליום צרכנים מעדיפים לעבור לחימום מים בגז, על מנת להוזיל את עלויות על חומרי בעירה, לאחרונה גם צרכן פרטי מעדיף לעבור למערכות ביתיות לחימום מים בגז.
מטרות טיפול במי דוד קיטור
מטרות הטיפול במים הן להימנע מהבעיות הבאות:
1. מניעת משקעים המפריעים למעבר חום.
2. מניעת קורוזיה התוקפת את המתכות בדוד והופכת לנזק בלתי הפיך.
3. מניעת תסחיפים הגורמים נזק למערכת שאחרי הדוד.
מניעת משקעים:
טיפול מקדים (חיצוני) להורדת רמת הקשיות במי ההזנה.
טיפול כימי (פנימי) על ידי תוספות כימיקלים למי הדוד.
ניקוזים להוצאת מי דוד בעלי ריכוז גבוה של מוצקים מומסים.